Turun seudulla on mielestäni kaksi hyvää tapaa tulla energian kannalta omavaraiseksi, mittakaavan täytyisi toki olla suurempi kuin mihin nykyään "tyydytään".

  Turku sijaitsee Varsinais-Suomessa ja Varsinais-Suomella taas on paljon merialuetta (9 629,58 km²). Rantaviivan kokonaismäärää ei netin syövereistä löydy mutta veikkaan että sitä löytyy myös paljon. Vesialueille on monissa valtioissa rakennettu tuulivoimapuistoja ja nostettu sitä kautta uusiutuvan energian osuutta energiatuotannossa. Sijoittamalla muutamia kymmeniä tuulivoimapuistoja pitkin rannikkoa pystyttäisiin tuottamaan energiaa koko Varsinai-Suomen alueelle ja vähentää esimerkiksi voimalaitosten osuutta sähkötuotannossa ja sitä kautta vähentää siihen kuluvaa rahaa. Tuulivoima suunnitelmat kaatuvat usein kesämökin omistajien, saaristossa asuvien ja mahdollisen voimalan läheisyydessä asuvien ihmisten valituksiin. Tontin arvo, melu ja maiseman pilaaminen ovat asioita joista en itsekään pitäisi ja ymmärrän valitukset hyvin. Merialuetta kuitenkin riittää ja Saaristomeren merialueen keskisyvyys on vain 23 metriä joten rakentamisen hieman syvemmälle ei pitäisi olla mikään ongelma. Tuulivoimalat eivät merellä haittaa ketään, paitsi ehkä laivoja mutta tuskin kukaan rakentaisi voimalaa keskelle Viking Linen kulkuväylää. Hollanti on alan edelläkävijämaita joten sieltä osattaisiin varmasti antaa ohjeita miten saada oma voimala toimimaan hyvin.

 Toinen hyvä mahdollisuus olisi biojäteasema joka tuottaisi biokaasua poltettavaksi. Turun seudulla on paljon isoja leipomoita, elintarviketehtaita, puutarhoja ja maatiloja. Keräämällä näiltä tiloilta biojätteet sekä tietenkin kotitalouksilta, jota ei vielä tehdä, pystyttäisiin tuottamaan ainakin jonkinlainen osa tarvittavasta energiasta. Biokaasua pystytään käyttämään niin polttoaineena kuin sähköntuotannossa joten sen etu ns. kaksikäyttöisenä polttoaineena vähentäisi myös ilmakehään pääseviä saasteita joita raskaat ajoneuvot tuottavat käytössä. Näkisin biokaasun mahdollisuuden suurempana kuin tuulivoimalan tai aurinkoenergian, aina ei tuule tai paista aurinko mutta biojätettä syntyy niin monesta eri pisteestä että sen loppumista on vaikea nähdä todennäköisenä.