Led-valojen lukuisten hyvien puolien varjoon jäävät yleensä niiden huonot puolet, joita ei ole monta kuitenkaan. Ensimmäisen haitta ostajan näkökulmasta on todennäköisesti ledien kallis hinta verrattuna perinteisempiin valaisimiin. Perinteisten valaisimien (kuten hehkulamppujen ja halogeenilamppujen) vaihtaminen ledivalaistukseen on kallis investointi. Tämä kuitenkin kirpaisee vain kerran, koska pidemmällä aikavälillä led-valaistus maksaa itsensä takaisin valoenergian kustannusten säästöinä.

Ympäristön lämpötila on ratkaisevassa roolissa ledien käyttöikään ja valotehoon nähden. Ledit toimivat paremmin kylmässä ympäristössä, jossa niiden valontuotto paranee.Ledit kestävät erinomaisesti pakkasta. Kuuma ympäristö taas aikaansaa ledien valontuoton heikkenemisen sekä polttoiän lyhentymisen. Led-valot eivät esimerkiksi kestä saunan kuumuutta. Heikon kuumuudensietokyvyn takia ledivalaistuksen kustannukset kuumissa maissa ovat korkeammat kuin esimerkiksi pohjoismaissa. 

Led-tekniikka kehittyy nopeasti joka voidaan nähdä myös negatiivisena asiana. Ledien laatuerot ovat yleinen ongelma markkinoilla. Lukuisat led-valaistusvaihtoehdot, jotka korvautuvat uudella teknologialla ajoittain, aiheuttavat laadun heikkenemisen.

 

Lähteet: 

http://www.valaisin.info/ledin-hyvat-ja-huonot-puolet/

http://www.valosto.com/tiedostot/Kohti_valoa_Tetri.pdf

LL