Algenol on vuonna 2006 perustettu Yhdysvaltalainen bioteknologia-alan yritys, joka työllistää tällä hetkellä 127 henkilöä. Yrityksen tarina alkoi jo vuonna 1984 Algenolin perustaja Paul Woodsin keksittyä Direct to Ethanol® -prosessin. Prosessi mahdollistaa etanolin, bensiinin, lentobensiinin ja dieselin valmistuksen levästä. Algenolin biobensiinin hiilijalanjälki on 60 % pienempi kuin tavallisella bensiinillä, ja se on myös 20 senttiä halvempaa litraa kohti. Nykyisillä tuotantomäärillä polttoaineiden tuotanto maksaa noin 30 senttiä litralta.

algenol-622x127.jpg

Direct to Ethanol® -prosessi käyttää hyväkseen auringonvaloa, hiilidioksidia, viljelyyn kelpaamattomia maita ja levää etanolin tuotannossa. Prosessi pystyy muuttamaan 85% käyttämästään hiilidioksidista neljäksi biopolttoaineiksi. Tämän lisäksi käytetty levä voidaan jatkojalostaa muiksi biopolttoaineiksi. Levänä prosessissa käytetään syanobakteeria(sinilevä), joka muttaa hiilidioksidin ja meriveden pyruvaateiksi(sokeri).

IMG_21.jpg

Lopuksi vielä hieman Algenolin levätuotantoa numeroina. Yksi hehtaari märkää levää kykyenee tuottamaan noin 75 000 l/ha biopolttoaineita. Etanolin osuus tuotannosta on suurin piirtein 65 000l/ha ja jäljellejääneet 10 000l/ha ovat dieseliä, bensiiniä ja lentobensiiniä. Vertailun vuoksi esimerkiksi maissista kyetään tuotamaan etanolia noin 4000 l/ha.

Lähteet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Algenol

http://www.algenol.com

AM